2011
Cze
21

Zdrowe odżywianie po trzydziestce

Nie od dziś wiadomo, iż prawidłowe odżywianie ma ogromny wpływ na zdrowie i życie człowieka. Apatia, ciągłe poczucie zmęczenia, nadwrażliwość, osłabienia, brak koncentracji, niezdrowy wygląd skóry, włosów czy paznokci może być wynikiem nieprawidłowej diety.

Powyższe objawy zdecydowanie wzrastają na sile w momencie przekroczenia magicznej „trzydziestki”. Głównie spowodowane jest to zbyt intensywnym trybem życia, małą ilością snu, a ponad wszystkim brakiem czasu głównie na stosowanie prawidłowej diety. Mało przyjaznych mam tłuszczy (omega3 – występujących między innymi w rybach), minimum warzyw szczególnie zielonych (esencja życia), zbyt dużo soli i kipiących tłuszczem mięs. Zamiast pieczywa ciemnego, białe, zamiast jabłka, czekoladowy batonik, zamiast szklanki świeżo wyciśniętego soku, butelka napoju gazowanego z dużą ilością konserwantów i sztucznych barwników. Wnioski nasuwają się same. Myśl, co jesz, poczuj energię życia.

Administracja

Inne

WP